Friday, February 28, 2014

34 {Sticky Post} Cabaran Bulan Jan & Feb :: Study Room

Assalamualaikum wbt,

Taknak berlengah lagi, laju-laju up entri untuk perkongsian study room baiti jannati masing-masing.

Tak kisah sebenarnya namanya sahaja 'room' tapi boleh sahaja kalau bukan 'room' pun...tapi ruang tersebut memang diperuntukkan untuk study atau buat kerja-kerja melibatkan komputer dan penulisan, bolehlah dikongsikan di sini.

Atau mungkin juga anda lebih mengenalinya sebagai SOHO {Small Office Home Office}... ;))

Kalau study room anak-anak, pun boleh jugak...yang penting konsepnya ada meja, fail-fail, buku-buku, alatulis...lebih kurang gitulahhh....{objektifnya nak tengok camne korang susun dan atur semua item tersebut supaya sentiasa kemas, tersusun dan efektif}


Seperti biasa, kalau nak join cabaran kali ni, cuma ikut langkah di bawah ni ok, simple je...:)

1. Buat satu entri berkaitan susunatur ruang belajar/bekerja anda.
2. Masukkan entri tersebut ke entri ini dengan menekan butang 'Add Your Link' pada inlink tools di hujung entri ni.
3. Masukkan maklumat name, url dan e-mail TETAPI di bahagian name letakkan tajuk entri ya, bukan nama anda. Dan di bahagian url letakkan url entri anda bukan url blog atau url label.
4. Tekan 'skip this step'.
5. Pilih gambar thumbnail yang ingin dipaparkan di sini.
6. Done!

Entri lama-lama boleh dikongsikan, tapi yang dah pernah hantar ke SINI dan SINI, tak boleh resubmit kecuali ada penambahan cerita...bukan apa, nanti redundant pulak info yang ada kat blog ni :)

Dan seperti biasa jugak, kalau ada penaja hadiah baru kita pilih pemenang, kalau takde, kita kongsi-kongsi cerita dengan ikhlas je ye...ok tak?

Hee, camtulahhhh...sayang korang! ^___^

Senarai penyertaan: KLIK SINI

Perkongsian SusunAturSioca:

1. Makeover Fail Lama
2. Tips Ruang Belajar/Kerja Yang Efektif
3. Susunatur Perabot Study Room 2014
4. Notice Board Di Ruang Belajar
5. DIY Kotak Sembunyi Wayar
6. Bekas Alatulis Untuk Yang Tiada Laci Meja

 photo footer.png

34 comments:

Yusai said...

ruang bacaan je tp tadek meja tulis boleh ke wahai tuan tanah??? hehe

Fizah said...

voleyyy sgtt....hehe :))

yana Jasni said...

heheh zahh lajunya... hehhe... bilik makeup boleh dikategori bilik studyy tak yank.. hahhaha... x dapat join yank..bilik study x der.. kekek.. jom ramai2 support cabaran bulanan ni...

Fizah said...

kalu tambah meja, letak seketul kerusi, susun pulak fail2/gambar2 customer kat dinding/rak..tu dah blh masuk sgt tu yana...mesti ramai nak tahu camne makeup artist berkerja...ada dua bulan lagi ni blh work on...hee mode menghasut ;))

ameris said...

wahh dah ada cabaran baru.. best ni

Fizah said...

moh kite :)

Yusai said...

ok ai masukk...

MamaDaniel said...

okeh.. tahun baru memang kena kemas meja study anak... moh kitaaaaaa... hihihi..
;)

ayahmamilisa said...

macam nak join jugak..tapi kena kemas sikit dulu bilik lisa yang ada seciput je ruang bacaan dia..hehe..

Fizah said...

hihi...mohh mohh :))

Sha Nikitasakura said...

Best..best..sy suka...odw nk kemas meja study

Fizah said...

mamilisaaaa....lama tak dgr citerrrr......heee...jom2 join...windu dgr celoteh awak..:))

IMaH said...

Teringin nak join. Tapi tengah busy nak pindah rumah. kalau sempat saya join k nnti! Tapi xdela study room sangat. lebih pada ruang bacaan. ok ke?

Fizah said...

voleyyyy...:))

nayfatimah rasyid said...

salam Fiza,
salam kenal , Melaka duk tang mana ?
nanti singgah blog kita yer .. saya dah follow awak '-'

Fizah said...

Yeahhhh...!! :D

Fizah said...

Salam...tq tim..sy from durian tunggal :)

nayfatimah rasyid said...

terima kasih sebab add saya '-'
hehehheheh

nayfatimah rasyid said...

terima kasih sebab add saya ... '-'

Fizah said...

Melaka jgk ya? Salam kenal :)

ch@ said...

diharapkan I punya masih boleh digunapakai...dulu, takde ruang ni. skrg baru ada. kekeke...entry lama je mek, rasanya ok utk di kongsi ;)

Fizah said...

Eaahhh mustilaaa bulehhhhh.....:D

mamaairis said...

done...sudah joinnn...

mamaairis said...

Join sudah....

norlina jusoh said...

tak boleh nak join sebab takder ruangan study.. frust tul.
kite baru pindah umah, kosong umah sekosong lagu najwa latif tu
hihihi meh jengah blog kite ye kenkawan
http://putihsalju123.blogspot.com/2014/01/ruang-tamu-karpet-merah.html
mohon pandangan nk deko ruang tamu boleh tuan rumah..
mihmihmih

Fizah said...

cantik ruang tamu awak ina...L-shape sofa tu mmg nmpk grand betul..tmbh ada roman blind pulak...terbaekkk....:)

p/s takreti follow n komen blog awak la ina sbb guna google+ kan...uhuks...sorry, sy yg amatur..

Ayu Rashid said...

Alamak! Baru nak gi beli meja hahaha. Bolehla share meja study zaman tok kaduk dulu. In shaa Allah. Ayu joint.

Fara Dilot said...

kak.. siap!

Ummi Mahmood said...

Salam..sy tak ada ruang study..tpi ruang menjahit dan ruang study utk jahit...boleh tak...hehe

Ummi Mahmood said...

Salam...sy tak ada ruang study..tp ada ruang jahit + study mjahit..boleh tak???hehe

Ummi Mahmood said...

Salam..sy tak ada ruang study..tpi ruang menjahit dan ruang study utk jahit...boleh tak...hehe

Fizah said...

Salam Ummi Mahmood...BOLEH sangattt...=)

TeacherAzimah said...

salam kenal fizah :-)
saya joint contest ni ya. apsal lar baru jumpa blog fizah ni huhuhu...best blog fizah ni sy suka!
link contest sy yg nom.33. tq.

Fizah said...

tq dear..salam kenal..dah terjah n tq sudi joing =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...