Friday, February 28, 2014

34 {Sticky Post} Cabaran Bulan Jan & Feb :: Study Room

Assalamualaikum wbt,

Taknak berlengah lagi, laju-laju up entri untuk perkongsian study room baiti jannati masing-masing.

Tak kisah sebenarnya namanya sahaja 'room' tapi boleh sahaja kalau bukan 'room' pun...tapi ruang tersebut memang diperuntukkan untuk study atau buat kerja-kerja melibatkan komputer dan penulisan, bolehlah dikongsikan di sini.

Atau mungkin juga anda lebih mengenalinya sebagai SOHO {Small Office Home Office}... ;))

Kalau study room anak-anak, pun boleh jugak...yang penting konsepnya ada meja, fail-fail, buku-buku, alatulis...lebih kurang gitulahhh....{objektifnya nak tengok camne korang susun dan atur semua item tersebut supaya sentiasa kemas, tersusun dan efektif}


Seperti biasa, kalau nak join cabaran kali ni, cuma ikut langkah di bawah ni ok, simple je...:)

1. Buat satu entri berkaitan susunatur ruang belajar/bekerja anda.
2. Masukkan entri tersebut ke entri ini dengan menekan butang 'Add Your Link' pada inlink tools di hujung entri ni.
3. Masukkan maklumat name, url dan e-mail TETAPI di bahagian name letakkan tajuk entri ya, bukan nama anda. Dan di bahagian url letakkan url entri anda bukan url blog atau url label.
4. Tekan 'skip this step'.
5. Pilih gambar thumbnail yang ingin dipaparkan di sini.
6. Done!

Entri lama-lama boleh dikongsikan, tapi yang dah pernah hantar ke SINI dan SINI, tak boleh resubmit kecuali ada penambahan cerita...bukan apa, nanti redundant pulak info yang ada kat blog ni :)

Dan seperti biasa jugak, kalau ada penaja hadiah baru kita pilih pemenang, kalau takde, kita kongsi-kongsi cerita dengan ikhlas je ye...ok tak?

Hee, camtulahhhh...sayang korang! ^___^

Senarai penyertaan: KLIK SINI

Perkongsian SusunAturSioca:

1. Makeover Fail Lama
2. Tips Ruang Belajar/Kerja Yang Efektif
3. Susunatur Perabot Study Room 2014
4. Notice Board Di Ruang Belajar
5. DIY Kotak Sembunyi Wayar
6. Bekas Alatulis Untuk Yang Tiada Laci Meja

 photo footer.png

34 comments:

  1. ruang bacaan je tp tadek meja tulis boleh ke wahai tuan tanah??? hehe

    ReplyDelete
  2. heheh zahh lajunya... hehhe... bilik makeup boleh dikategori bilik studyy tak yank.. hahhaha... x dapat join yank..bilik study x der.. kekek.. jom ramai2 support cabaran bulanan ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tambah meja, letak seketul kerusi, susun pulak fail2/gambar2 customer kat dinding/rak..tu dah blh masuk sgt tu yana...mesti ramai nak tahu camne makeup artist berkerja...ada dua bulan lagi ni blh work on...hee mode menghasut ;))

      Delete
  3. wahh dah ada cabaran baru.. best ni

    ReplyDelete
  4. okeh.. tahun baru memang kena kemas meja study anak... moh kitaaaaaa... hihihi..
    ;)

    ReplyDelete
  5. macam nak join jugak..tapi kena kemas sikit dulu bilik lisa yang ada seciput je ruang bacaan dia..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamilisaaaa....lama tak dgr citerrrr......heee...jom2 join...windu dgr celoteh awak..:))

      Delete
  6. Best..best..sy suka...odw nk kemas meja study

    ReplyDelete
  7. Teringin nak join. Tapi tengah busy nak pindah rumah. kalau sempat saya join k nnti! Tapi xdela study room sangat. lebih pada ruang bacaan. ok ke?

    ReplyDelete
  8. salam Fiza,
    salam kenal , Melaka duk tang mana ?
    nanti singgah blog kita yer .. saya dah follow awak '-'

    ReplyDelete
  9. Salam...tq tim..sy from durian tunggal :)

    ReplyDelete
  10. terima kasih sebab add saya '-'
    hehehheheh

    ReplyDelete
  11. diharapkan I punya masih boleh digunapakai...dulu, takde ruang ni. skrg baru ada. kekeke...entry lama je mek, rasanya ok utk di kongsi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eaahhh mustilaaa bulehhhhh.....:D

      Delete
  12. tak boleh nak join sebab takder ruangan study.. frust tul.
    kite baru pindah umah, kosong umah sekosong lagu najwa latif tu
    hihihi meh jengah blog kite ye kenkawan
    http://putihsalju123.blogspot.com/2014/01/ruang-tamu-karpet-merah.html
    mohon pandangan nk deko ruang tamu boleh tuan rumah..
    mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik ruang tamu awak ina...L-shape sofa tu mmg nmpk grand betul..tmbh ada roman blind pulak...terbaekkk....:)

      p/s takreti follow n komen blog awak la ina sbb guna google+ kan...uhuks...sorry, sy yg amatur..

      Delete
  13. Alamak! Baru nak gi beli meja hahaha. Bolehla share meja study zaman tok kaduk dulu. In shaa Allah. Ayu joint.

    ReplyDelete
  14. Salam..sy tak ada ruang study..tpi ruang menjahit dan ruang study utk jahit...boleh tak...hehe

    ReplyDelete
  15. Salam...sy tak ada ruang study..tp ada ruang jahit + study mjahit..boleh tak???hehe

    ReplyDelete
  16. Salam..sy tak ada ruang study..tpi ruang menjahit dan ruang study utk jahit...boleh tak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ummi Mahmood...BOLEH sangattt...=)

      Delete
  17. salam kenal fizah :-)
    saya joint contest ni ya. apsal lar baru jumpa blog fizah ni huhuhu...best blog fizah ni sy suka!
    link contest sy yg nom.33. tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..salam kenal..dah terjah n tq sudi joing =))

      Delete

Terima kasih di atas semua komen-komen yang diberikan. Kehadiran anda semua di sini sangat-sangat saya hargai. Saya akan cuba yang terbaik untuk membalas dan meraikan setiap kunjungan anda, dan mohon maaf sekiranya ada sebarang kekurangan ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...