Wednesday, July 10, 2013

35 {Sticky Post} Giveaway Susunatur Ruang Kerja/Belajar Anda


Alhamdulillah, kita ada sponsor untuk buat giveaway lagi.

Maka, jomlah kita seiring dan sejalankan dengan Giveaway "Jom Menang Set Bekas Ikea!"

Haha...banyak-banyak GA takpe kan? Nak seru semangat organizing orang Malaysia semua...kikiki

Tentang Giveaway kali ni, saya nak mintak idea dari anda semua tentang workspace korang. Sebenarnya sekarang saya ada satu sudut ruang keluarga yang diperuntukkan untuk tujuan ni (boleh refer Rajah 4 kat entri pelan susunatur ruang keluarga), tapinya saya agak kelam kelibut sikit susunaturnya...sebab saya ni masih pelajar merangkap akauntan rumah, jadi there are lots of books dan kertas-kertas yang bersepah-sepah yang kadang tu semak nengoknya...Jadi, most of the time, workspace saya adalah sadis keadaannya...huhu.

Jadi, kalau korang ada idea yang menarik untuk dikongsi, inilah masanya!


Syarat penyertaan:
1. Follow blog SusunAturSioca dan penaja hadiah basketiers.

2. Entri berkaitan Home Office atau workstation di tempat kerja anda atau yang berkaitan dengannya. Contohnya macamana susunatur fail-fail, buku-buku, kertas-kertas, cara simpanan resit-resit lama, sistem fail pembayaran bil bulanan, cara simpanan maklumat pembayaran online dan lain-lain yang sewaktu dengannya. Kalau dapat tunjuk full area home office anda LAGI bagus! Kalau tak ada home office, nak share workstation kat pejabat pun boleh. Semuanya yang berkaitan home office/workstation/study area adalah dibenarkan.

3. Linkkan entri anda tu ke entri ni dengan menekan butang 'Add Your Link' kat hujung entri ini. Masa dah tekan 'Add Your Link', kena masukkan maklumat url entri, nama dan e-mail. Di bahagian nama, JANGAN masukkan nama anda tapi masukkan tajuk entri anda. Tajuk entri perlulah menarik dan mampu merumuskan tentang entri anda supaya pembaca berminat nak klik.

4. Tak perlu copy paste segala syarat ni, tak perlu buat sticky post, hanya buat entri macam biasa. Macam bukan tengah join GA laa gituh. Boleh hantar entri-entri lama termasuk yang pernah dihantar di giveaway sebelum-sebelum ni (masih mode mengumpul) dan boleh hantar lebih daripada satu entri. Contoh hari ni cerita sistem fail, esok sistem bil, jadi setiap entri tu nak submit pun boleyyy...

Hadiah:
Sebiji bantal owl yang sungguh kiut (rupanya seperti dalam banner). Boleh buat deko kat ruang ofis anda! =)

Tarikh GA:
10.06.2013 - 10.07.2013

Pemenang:
Dipilih berdasarkan jumlah klik tertinggi. Pilihan gambar yang betul semasa masukkan image kat tool 'Add Your Link' turut memainkan peranan yang penting untuk pembaca klik entri anda.

Jadi, apa tunggu lagi? Jom sertai kami! =)

Senarai Peserta Giveaway Susunatur Ruang Kerja/Belajar Anda (Klik Sini)

 photo footer.png

35 comments:

  1. Wah, baru last weekend organise my dokument. Tapi kat rumah tak home office lg. Baru organize surat2, bil2, dan segala macam dokument. Semuanya simpan dalam container dulu sementara takdekabinet dokument lg. Tapi boleh join jugakkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mustilaa boleyyyyy....hehe..jom-jom!! ;D

      Delete
  2. wah...GA lagik..nak intai2 masa terluang nak join nih..hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah cik jaja kita..waajibul joinn!! hehe ;D

      Delete
  3. alaa...rumah sendiri blom tersusun lg. ni kalo buat entry..tp bg contoh gambar from other blog...aci tak?? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..ada baiknya gambar sendiri dear...pasal lama GA ni, sebulan..minggu ni kemas area workspace, minggu depan share..ehee..ke guane..

      Delete
  4. hehe fizah dizah..macam2 GA ye ko buatkan...terima kasih sebab invite, tapi disebabkan aku berada jauh daripad rumah, n duduk pun tak sampai sejam buat masa ni, maka agak sukar nak join kali ni...hehe..tapi, kalau aku tetba rajin,a ku join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa kam...add link je..entri dah ada kannn...;)

      Delete
  5. LOL! baru je smlm I up entri pasal my office drawer, kan. Nah, dgn penuh bangganya i up kan jadik peserta pertama giveaway kali ni. heh

    ReplyDelete
  6. Lajunya Puan Fizah kita buat GA...tak terkejar kita hehehe....

    ReplyDelete
  7. nak..nak..tapi nak share yg kat opis dulu. entri lama ble? hehe..nanti baru up workspace kat rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mustilaa boleyy dear...tp ada correction tuh..cuba semak balik k...;)

      Delete
  8. Waaa...nak join jugak..baru je pas organize meja kat opis. cume bz sikit, xsempat nak buat entry lagi. xpe2, nanti da buat entry cnfirm saya join.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2 dear..byk masa lagi ni..take ur time...tarik napas...hembusssss....;)

      Delete
  9. goodluck kpd yg join. tak joinla, xde ruang kerja. blm diadakan lg. ihiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa baru nk tgk ruang kerja pengurus rumah tangga...huhu..

      Delete
  10. Rajinnya kak fizah buat GA. Lepas satu-satu. Teringin nk join, tp keadaan x mengizinkan. Baru pindah rumah, kelam kelibut lagi..internet pun takde lagi ni. To be frank, saya kagum dgn semangat akak. Go kak fizah go! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekceli umah akak pung tgh serabut ni..ada mini reno, berhabuk ngalahkn apa..tp tulah, juz to keep the spirit goes on, dgn harapan ramai update citer memasing hihi =) klu da setel down, jgn lupa join sini k..jom kita! ^__^

      Delete
  11. Tengah berkira2 nak joint ke idok... Kat office ruang kerja biasa2 aje... Cam x de apa untuk dikongsi...cuma hanya maintain bersih aje.... Nak kasi cantik2 tu tak de... Kat rumah, memang takde ruang kerja... Cuma ada satu kabinet aje..untuk letak file2 bil2, surat2 semua.... Macam x de apa gak untuk dikongsi...cam kecewa lak tak joint...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. muehehe..join je diana...tak layak sy nk judge cantik ke idok tp nk cilok idea susunaturnya..beza tu...hehe ;)

      Delete
  12. rasa teringin nak joint...
    walaupun kompem kalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung sabut timbul, untung batu tenggelam..belum cuba belum tahu..! jom kita cuba!! =)

      Delete
  13. kak fizah, camne nak delete link tu ye. actually nadt memang da letak tajuk susun atur opis tapi kuar jadik nama je plak. tekan butang X tu tapi masuk pinterest pastu tak tau nak buat pe.hehe..kalau akak deletekan ble ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dear...ce submit lagi sekali =)

      Delete
  14. Dah join gak, tapi gambar tak kuar, camno ni tuan rumah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. muehehe..awat tak kuar plak tu kak? cuba akk delete and resubmit..klu takleh gak, nti sy buatkan..=)

      Delete
    2. Tak dapat delete fizah. Fizah deletekan, nanti akak enter link baru

      Delete
  15. best gak ni... kat ofis boleh join juga ye

    ReplyDelete
  16. Yaaeeyyy...finally aty joint jugak contest fizah...lompat bintang...weeeeaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoyeahhhh...tenkiu aty!! really HAPPY you are here supporting us! ecehhh spiking jawa plaks ;p

      Delete
  17. Cantiknya bantal owl itu ^^ Yang dari Indonesia boleh ikut tak? Hehehe :D

    ReplyDelete
  18. alamak da terlepas..

    ReplyDelete

Terima kasih di atas semua komen-komen yang diberikan. Kehadiran anda semua di sini sangat-sangat saya hargai. Saya akan cuba yang terbaik untuk membalas dan meraikan setiap kunjungan anda, dan mohon maaf sekiranya ada sebarang kekurangan ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...