Friday, October 31, 2014

12 {Sticky Post} Cabaran Bulan Sep & Okt :: Laman/Garaj

Assalamualaikum wbt,


Saya sangat teruja untuk melancarkan cabaran bulan kali ni sebab temanya sangat sesuai dengan saya yang sedang mencari idea untuk ruang laman saya. Laman tak laman sangat la, ruang lebih kurang 6 kaki lebar je...nak buat mini landskap tapi takut tak menjadi pulak.

Jadi kali ni, kita akan cuba kongsikan bersama idea untuk laman; merangkumi landskap mini dan kebun mini. Kebun besar pun boleh dimasukkan kalau ada ;) Kebun mini saya cuma ada daun bawang dan daun kunyit je. Itupun buh dalam pasu. Ada masa kita cerita ok.

Selain tu, idea untuk garaj/porch juga boleh diselit dalam cabaran kali ni. Kalau ada yang pasang tiles, tukar pagar, cat mengecat, pasang kipas dan lampu, plaster ceiling dan lain-lain yang berkaitan boleh sangat-sangat dikongsikan.

Kadang-kadang ada orang buat mini stor kat luar rumah...itupun sangat dialu-alukan untuk dikongsikan kalau ada.

Cara penyertaan mudah sangat.

1. Masukkan TAJUK ENTRI ke Your name.

2. Masukkan PAUTAN ENTRI ke Your URL.

3. Entri lama-lama boleh join.

4. Pemenang dan hadiah akan diumumkan kemudian. Kalau ada sesiapa nak join taja hadiah boleh e-mail saya. ;p

Apa tunggu lagi??? Jom-jom-jom susunatur LAMAN/GARAJ anda!!! ;D

UPDATE: 

Alhamdulillah ada penaja untuk cabaran kali ni. Bukan satu hadiah tapi EMPAT hadiah yang nak ditaja. So, akan ada 4 pemenang...!! Total hadiah bernilai RM177. :) Syaratnya cukup mudah, cuma follow blog penaja je. Klik banner di bawah ya.

UPDATE:

Ada LAGI penaja hadiah yang baik hati nak taja hadiah untuk para peserta kita. Best tau hadiahnya...buku Mudahnya Mengemas Rumah!! Hah, apalagi korang, follow blog hidupkurumahkuterurus untuk berpeluang memenangi buku tersebut!! ;D





Perkongsian susunatursioca:

1. Pasang Awning Tepi Rumah
2. Pemasangan Autogate
3. Pemasangan Tiles Garaj
4. Cat Pagar
5. DIY Meja Daripada Pintu Terpakai

 photo footer.png

12 comments:

  1. heheheh...inshaAllah boleh join yg ni...ade entry tertangguh pasal porch..pagar,rak kasut kat porch..ape-ape susunatur kat porch leh la kan share???hahha..hover i tau! sbb rumah i mmg tak de laman2 ni..tangan panas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...mestilah boleh share...jom-jom!!!

      Delete
  2. bestnya...rumah xde garage...tgk je la kan....

    ReplyDelete
  3. garage ade... laman ada..tapi kosong je.. tak sempat nak hias... coz bz dgn twin..

    ReplyDelete
  4. balkony boleh masuk area laman/garage tak? maklumlerr rumah bertingkat.. Kat balcony saya ada pokok-pokok :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. errr...masukkan tajuk n link di ruangan tersedia tu je sis norlina :)

      Delete
  6. Saya pun first time join cabaran ni..heheh

    ReplyDelete

Terima kasih di atas semua komen-komen yang diberikan. Kehadiran anda semua di sini sangat-sangat saya hargai. Saya akan cuba yang terbaik untuk membalas dan meraikan setiap kunjungan anda, dan mohon maaf sekiranya ada sebarang kekurangan ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...