Saturday, November 30, 2013

46 {Sticky Post} Cabaran Bulan November :: Dapur

Assalamualaikum wbt,

Yelllooo semua...ahaaaa...bertemu lagi kita di cabaran bulan November...phew...how time flies...pejam-celik-pejam-celik dah bulan November. Bulan special ni sebab bulan birthday saya ngan suami...haha perlu ke mention...

Buat pengetahuan semua, kita dah ada dua cabaran bulanan bermula dari bulan September hari tu. Semua saya dah kumpulkan di page 'Jom Kongsi' untuk rujukan semua yang berminat dengan susunatur. Dan ni dah bulan November, telah sampai turn dapur. Turn yang memang ramai peminat ni. Sebab bagi orang perempuan, inilah jantung rumah. Segalanya bermula di dapur...gitteewww...

Jadi, tanpa melengahkan masa, saya merasmikan {siap merasmikan ;p} cabaran bulan November!


Bagi memudahkan para peserta baru yang berminat menyertai tapi tak tahu camne caranya, di sini saya sertakan cara-caranya:

1. Buat satu entri berkaitan susunatur dapur anda.
2. Masukkan entri tersebut ke entri ini dengan menekan butang 'Add Your Link' pada inlink tools di hujung entri ni.
3. Masukkan maklumat name, url dan e-mail TETAPI di bahagian name letakkan tajuk entri ya, bukan nama anda. Dan di bahagian url letakkan url entri anda bukan url blog atau url label.
4. Tekan 'skip this step'.
5. Pilih gambar thumbnail yang ingin dipaparkan di sini.
6. Done!

Jika ada penaja hadiah, akan ada syarat tambahan untuk follow blog atau like link facebook, maka para peserta perlu alert ok...dan cara pemilihan pemenang akan saya fikirkan kemudian - mungkin akan mintak pendapat penaja.

Antara cerita bulan ni yang insyaaAllah akan saya kongsikan:

  1. Susunatur ruang pantry/consumable items {Bhgn 1}
  2. Susunatur ruang pantry/consumable items {Bhgn 2}

..and list goes on...dapur kan...harussslah berlambak ceritanya...entah sempat ke tidak cerita dalam sebulan ni...kut kena tambah masa pulak nanti...hihi

Jadi, apa tunggu lagi? Jom-jom-jom MERIAHkan cabaran bulan ini...!!! :))

p/s Tak sabau tunggu perkongsian daripada korang semua...:D

Love,
Fizah :)

Senarai peserta Cabaran Bulan November Klik Sini :)
 photo footer.png

46 comments:

yana Jasni said...

Nak join... heheh

~ NANA ~ said...

harap2 next time buat lagi sbb dapur tak siap lagi :( nak sgt join & share susun atur kat dapur idaman sendiri...huhu

Nadt said...

laju2 join..kehkehh..

fazianbatrisyia said...

terima kasih sgt anjurkan cabaran bulanan. kalau pon sy tak kemas semua sekurang2nya ada part yg sy bersemangat nak kemas walau tak sempurna mana.

Fizah said...

J.O.M..! :))

Fizah said...

insyaaAllah..semoga ada manfaat kat sini utk dapur idaman nana..weols doakan nana dpt dapur idaman nana cepat.. :)

Fizah said...

s.e.m.a.n.g.a.t...!! i LIKE..! :D

Fizah said...

kita kemas sikit-sikit kan...lama2 semua blink blink dah kemas tersusun dan efektif! :))

Asma said...

Waduh..baru bukak blog fizah, dah berderet blogger add link..kalo sempat akak join:)

Fizah said...

bukan main pantas semua orang...haha..okeh, will wait for you...:))

just azura! said...

baru nak cakap macam kak asma cakap tu.. banyak nye link blog yang dah join. ada harapan ke ni? hehe

Fizah said...

ha ha...harapan sentiasa ada zura..moh kite!! :))

aYda said...

yeay harap2 dpt join part dapur ni...

MamaSarahAirisDania said...

hi fizah, best cabaran nih, tak pnh join benda2 mcm gini, tp tingin nak cuba...mampukah saya?huhu

Fizah said...

yeayyy jom!!

Fizah said...

mampuuu sgt dear...jom-jom :))

E-ta said...

salam ....dah link tapi ada tanda pangkah lagi di tajuk tu.bilik anak pun sama juga...nampak sangat tak berapa mesra IT tapi nak joint juga,meriahkan ...

Mama Rocky! said...

salam fizah..nak try joen yer..tak lah hebat mana..ikut mampu jer..

Fizah said...

hehe..it's ok dear..mmg akan nampak tanda pangkah utk owner entri sbb ada pilihan untuk delete link sendiri if ada silap masukkan entri etc..:)

Fizah said...

jomlerr akakkk....:)))

Shafiee Aiman said...

harap2 cheq bole menang hohohohohohohoh...mn taw Pn Fizah mau bg hadiah umah sebijik ke lalalallalalalalalalalaa

Fizah said...

haha..gudluck dear..tp umah sebijik tu mcm tak mampu je..mcm tak mampu je...;p

Arina Yusof said...

Waaa seronoknyaaa. Baru semangat nak buat entri baru sebab mcm ada makeover sikit barang kat dapur. Eceh.. By the way, saya tepek entri lama dulu la eh.. Gelojoh sangat. Maklumla.. First time join. Hihi... Tq mengingatkan saya untuk mencantikkan dapur lagi

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Wauuuu kejap je dah beduyun join. Gud2 ;)

Fizah said...

semangat semuanya...jom-jom :)))

Fizah said...

itulah..terjah secara perlahan-lahan...:))

Farhain Azmi said...

teringin nak join tpi apakan daya 12hb 11 ni baru msuk umah sendiri..next time bt lg ye contest :)

Shakina Farhan said...

suke2..insyaAllah nanti try join juga wlpun dapur rumah sewa xd ape2 pn..hee

Mirabeads azi said...

Salam lawat....agak2nya sempat lagi kan nak join....hehe

fazianbatrisyia said...

berpino bijik mata mandang semua org bersemangat utk rumah masing2. bestnya....

PakcikLie PCL said...

salam singgah blogger Fizah. .., sy bookmark blog ni sebab nk memahami perjalanan..cewah. sebenarnya sy suka konsep blogging mcm ni ...sy nk menyusuri link2 tersebut.

Pcl ~www.nazlee.com

Fizah said...

insyaaAllah ada rezeki blh je :)

Fizah said...

boleh2...jom..kita belasahh :D

Fizah said...

salam...sempat lg dear...moh kite

Fizah said...

itulanya..tuan tanah je lum up citer....al-kisah sibuk yg terammat..huk huk

Fizah said...

salam pakcik...mekasih...sesamalah kita..sy pun tak habis menyusuri link2 ni :)

Iza Fiza said...

Singgah sini dear. Tak hbs lg bce satu2 malam td.sambung pg ni pulak.hehe.eh,kita mcm nak join sempat lg ke ni.hee.

Fizah said...

mestila blh dear..smp hujung bulan november pun blh join lagi...JOM-JOM meriahkan perkongsian kita :)))

Ayuni Ayatillah said...

Salam Fizah. Nice blog you have here. Thank you for curating all the organizing blogs dari Malaysia. Saya cuba la join contest ni, mana tau ada rezeki :) Keep on blogging!

Puan Linda said...

Salam Kak.
Linda 1st time join contest ni.
TQ sgt sbb anjurkan contest ni.mmg sgt2 mbantu.
Banyak idea yg kita bleh share sma2.
Harap2 n3 yg linda buat pn bleh mbantu kwn2.

Puan Linda said...

Salam sis Fizah
TQ sbb anjurkn contest yg best nih.
Banyak yg kt bleh dpt n kongsi bersama
Linda pn 1st time join contest ni.
Mudah2an bleh bg input pd kwn2 diluar sna.

Hafizah said...

Yea! sayer dah join juger! hehe...

Ummu Shaima' said...

Ada sape2 tak yang bole share camner nk organize kain after digunakan??

Fizah said...

kain apa maksud ummu shaima? kain bersihkan dapur?

Ummu Shaima' said...

A'ah kain lap aka kain buruk.. Mempunyai masalah apabila selesai menggunakan kain lap di dapur..help me plzzz

Fizah said...

ok insyaaAllah will share..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...