Tuesday, March 5, 2013

7 Airwell Spaces - Part 2

The last time I show you about my airwell spaces in the house, the spaces is left like the picture below

*Ok, bagitau siap-siap, ada 3 part je cerita ni. Kesian buat uols tertunggu-tunggu pulak ;)


Ruang ni tak ada plug point, lantainya hanyalah simen dan dindingnya diplaster secara kasar.

Maka, kami decide pasang tiles sebab nak bagi rupa yang serupa dengan lantai rumah yang lain. Boleh je sekadar nak pakai tikar getah tapi takut tak selesa pulak nanti pasir-pasir terperangkap bawah tu. 

Ada jugak terfikir nak pasang lantai yang bentuk-bentuk kayu tu tapi fulus tadop...Mahal gak untuk kawasan sekadar 8ft x 9ft ni, lebih RM1000 jugaklah rasanya hari tu survey kalau pakai lantai kayu...


Ini kontraktor yang buat kerja area perumahan ni. Atas tu step-step kerja dia. Masa drill tu bukan main bising. Saya sms jiran mintak maaf kalau mengganggu...Jiran pun reply cakap tak apa, sebab nanti dia pun nak buat jugak, bising jugak...Hihi


Sangat puas hati dengan hasil akhir, dan pekerja ni jugak sangat cekap buat kerja. Tengok Alya tu, khusyuk dia tengok orang buat kerja. Amek masa separuh hari jugak buat ni . . . Line kaler hitam dalam gambar tu kaler simen...so nanti kena trim dengan cat.


Saya tinggalkan anda dengan gambar before & after untuk part ini. Jumpa lagi akan datang, inshaAllah!..

p/s Mamalynd, sabarrrrr ye . . . kikiki

7 comments:

  1. adehh.. ada part 3 pulak. makcik dah x sabar! ada jgk yg gi terjah durian tunggal tu je kang!! :P

    ReplyDelete
  2. alahai......2 part sudah laa ibu!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Haisssss.. kang aku g melaka tengok sdnr kg...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Terima kasih di atas semua komen-komen yang diberikan. Kehadiran anda semua di sini sangat-sangat saya hargai. Saya akan cuba yang terbaik untuk membalas dan meraikan setiap kunjungan anda, dan mohon maaf sekiranya ada sebarang kekurangan ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...