Sunday, August 31, 2014

50 {Sticky Post} Cabaran Bulan Jul & Ogos :: Ruang Tamu/Ruang Makan

Assalamualaikum wbt,


Macam kena pulak tema cabaran bulanan kali ni...bersesuaian dengan bulan Ramadan yang menyusul selepasnya, Aidilfitri. Semoga banyak perkongsian yang baik dapat diambil di sini. :)

Kali ni tema cabaran bulanan kita tentang Ruang Tamu/Ruang Makan. Saya sekalikan je dua ruang ni sebab kebanyakan rumah, ruang tamunya bersambung dengan ruang makan. Jadi, bagus berkongsi kedua-duanya sekali.

Kali ni, kita terpaksa menggunakan khidmat Mister Linky sahaja untuk link-up entri penyertaan. Huhu. Mohon maaf, tak dapat nak show thumbnail projek korang.

Perkongsian berkaitan susunatur lebih digalakkan tapi sebab kali ni ruang tamu dan ruang makan ni bukan banyak pun nak disusunatur sangat kan, jadi perkongsian berkaitan deko inspirasi pun bolehhh...:)

Hadiah...?? Wahhh...penting tu!! ;p

InsyaaAllah ada...:))

* * *

PENAJA 1


Kasha Body Lossion

- membuang angin, lemak, selulit, lenguh-lenguh
- membantu melawaskan sistem pencernaan
- sesuai untuk ibu lepas bersalin


* * *

 PENAJA 2


 Fridge Magnet Set Scotland dan Ceramic Plate Scotland 




* * *

 PENAJA 3


Set Get Clean Shaklee bernilai RM 155 terdiri daripada:

Basic H Organic Super Cleaning Concentrate
Dish Wash Concentrate
Fresh Laundry Concentrate
Soft Laundry concentrate

Rangkaian produk penjagaan rumah Shaklee merupakan mesra alam dan sesuai untuk kanak-kanak atau dewasa yang mempunyai alergi.




* * *

PENAJA 4


Buku Mudahnya Mengemas Rumah!


* * *

Para peserta digalakkan berkongsi dengan:

1. Penceritaan yang terperinci. Lebih terperinci lebih bagus. Contohnya ruang tamu saya menggunakan cat warna sekian dengan kod sekian. Atau sofa ni dibeli di sekian tempat dengan harga begini dan kualiti begini. Atau langsir ni dipilih menggunakan material begini untuk mewujudkan suasana begini...dan sebagainya. Perincian sebegini sangat membantu para pembaca untuk mengaplikasikan pula di rumah masing-masing.

2. Gambar yang jelas dan besar. Kalau kecil sangat susah nak tengok. ;)

3. Kalau boleh para peserta tolong semak widget follower yang digunakan. Kalau google+ tu saya tak dapat follow. Dan semak juga setting komen, kalau boleh elakkan penggunaan word verification, cukup dengan the comment will be review first, macam tu...pinau mata nak verify word tu...;p

Cara penyertaan pun mudah sangat. Cuma perlu masukkan:

1. TAJUK ENTRI ke Your name.

2. LINK ENTRI ke Your URL.

3. Entri lama-lama pun boleh masuk. Masih konsep kumpul idea. Cuma kalau boleh berikan sedikit nafas baru. :)

Selamat mencuba!



Perkongsian susunatursioca:



 photo footer.png

50 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni, semoga mendapat sambutan yer...

Nurzakiah Hanum said...

all the best

Suffiah zee said...

kalo google tak leh follow then nak tukar kpd pe dear?

O'gosh Iskandar said...

wah2..meriah tajannya...

cplud miera said...

salam ramadhan fizah. bole ke nak join guna entry sedia ada? or kene wat entry baru? tak kisah kan either ruang makan or ruang tamu kn?

Fizah said...

sy tunggu cik farah sambutlah ni...hihi ;)

Fizah said...

tq sis! =)

Fizah said...

follower widget yg konvensional...dia ada kat add a gadget jugak tapi kena cari kat add more macam tu...

Fizah said...

haahlah..agak byk kan..alhamdulillah =)

Fizah said...

wslm wbt miera, blh je entri lama...both can, ruang tamu atau ruang makan...:))

eddy ipoh said...

Alamak... Baru dapat rumah. Belem kemaskini lagi..uhuhuh

ANAK MAMA SAYANG said...

Wah..bestnyer fizah..rasa nk join... harap2 ada kesempatan waktu nak bt n3..maklum la dlm pantang..pening melayan kerenah ank2 je.. risau tak sempat..huhu

Suffiah zee said...

mcm tertarik jerrr....salam perkenalan semua...sudi sudiala singgah blog sy yg tak seberapa....jomlaa jd folllowers saya....eceh....amboii bkn main lagi kan saya...budak baru belajar ni...

preloved for u said...

Wah...hadiah2 yang sangat menarik puan fizah

sYuFiNaZ SuHAiMiN... said...

Best nih... Boleh serta...

Fizah said...

JOMMMM...!!! :-)

Aty_Fared said...

eh eh..kebetulan pulak akak ngah make over ruang tamu akak kan...ececeahh.. heheh... insyaa Allah..kalau sempat sebelum tarikh tutup akak joint key... :)

natasha said...

as salam kak fizah..sy dah join contest ni tau...nanti jemput datang ke blog sy ye...hehe..;)

fazianbatrisyia said...

Fizah...dah join....nanti kalau rajin boleh update lg..join lg. ada gak cerita lom sempat nak update

Fizah said...

insyaaAllah sy akan terjah satu-satu...hehe. seronok tgk ramai da join...cuma masa tuan rumah terhad sgt...anak2 demam lps sorg2...dah berapa malam tido secukup makan je...uhuhu...doakan ktrg...=)

PetakBunga said...

fzah.. dah tukar widget lain.. dulu ada gmbr lg best.. sb nmpak gmbr rasa nk kilk..

d-Ya said...

waa...bagus2.boleh amik idea utk meja makan..tgh cari meja makan ni..hihi.
by the way,fizah sharodz eaaa!!!batch mana ek.akak ke adik ni.haha.spm tahun bila?.mcm cam muka,tp x perasan batch sapa..hehe.

sharifah ruzanna said...

Salam kak Fizah..tq krn mnjd pencetus idea..inshaallah da siap smue sy join.hu3

fazianbatrisyia said...

Fizah...yeayyyy...sy join lg...sy suka no 2 & 3...sy dpt pulak no. 23 & 32....

Fizah said...

haahla dear..sbb widget lama da tamat tempoh free blh guna...huk huk huk ;(

Fizah said...

sharodz spm 2001...hihi...perasan ke? iols tak glemer...ngeeeee ;p

Fizah said...

salam sharifah ruzanna...jgn lupa join tawww....:)

aima zaki said...

Assalamualaikum tumpang tnye di sini..perkhidmatan pghntaran brg ikea cik fizah on lg ke?:-)

Fizah said...

waalaikumussalam wbt, sempena ramadan ni kami cuti...insyaaAllah beroperasi balik selepas raya :)

Fara Dilot said...

sy masok last2 tapi tatau aaa relevant ke tak.. akk screen dlu lah yek

E-ta said...

walaupun tak berapa nak cantik tapi nak berkongsi juga...

fadhil eda said...

follow sini

adyna said...

Salam , saya pun nak mencuba nasib walaupun rumah pun deko biasa2 je ;)

dorani said...

Assalamualaikum..
closing date contest ni bile ye..

Fizah said...

wslm wbt..sepatutnya hujung bulan ni...tp mungkin sy perlu extend..nti sy tny penganjur..

Doy said...

assalamuaikum.

salam perkenalan..kite join tau..hihi..timekasih

sisanizu said...

Assalamualaikum Fizah..saya join ;p harap menang hadiah..

Fizah said...

wslm wbt...hrp blh menang bergaya iya dok? ;p

Fizah said...

wslm wbt, orite...nti iols terjah...

Fizah said...

okehhh no prob ;)

Fizah said...

tq sudi joing...

Fizah said...

tq sudi followww..

Fizah said...

salam...yg biasa tu yg sy suka tu...;)

Fizah said...

torrbaeekkkk....

Fizah said...

wslm wbt...tq sudi join...insyaaAllah :)

Fizah said...

hehe...otai wajib join ni....;))

Fizah said...

alhamdulillah...

Fizah said...

salam perkenalan juga...:)

Fizah said...

lama tak dengau citer awak...

Fizah said...

blh join bila da setel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...