Monday, March 10, 2014

28 Ruang Membaca Di Bilik Keluarga

Assalamualaikum wbt,

Terima kasih kepada semua pembaca yang telah membuat percubaan meneka fungsi ruang di ENTRI INI. Comel-comel sungguh jawapan korang...=)

Memang ruang ni boleh dibuat banyak perkara. Dan jawapan tu semua memang ada terlintas di fikiran saya untuk dilaksanakan. Walau bagaimanapun, satu jawapan paling tepat telah diberikan oleh saudari Izmin, siap ada link contoh gambar untuk menjelaskan jawapan tu. Kesungguhan yang sungguh mengharukan hati saya...;')


Jadi, apa sebenarnya yang telah saya buat pada ruang dinding yang kosong ni?

20121231_143820

It is a book ledge!

Ni PICTURE ledge sebenarnya yang dibeli dari Ikea, dengan harga RM39 seketul, tetapi ditukar fungsinya kepada BOOK ledge.

Letakkan buku-buku untuk bacaan anak-anak.




Baca-baca di atas sofa bed yang disediakan...

Sebenarnya, kalau terlajak kreatip boleh buat sendiri book ledge ni guna kayu pallete je tapi saya betul tak menyabar nak siapkan ruang ni...tak sempat nak cari kayu pallete segala, nak cat pulak, nak trim pulak kayu tu supaya tak ada selumbar nanti...eh, banyak pulak kerjaannya...beli jelah senang...!

^____^

Entri sempoi je...

Izmin boleh bagi saya nama, alamat, no fon dan e-mail sesegera mungkin ok. =) Kepada 8 peneka yang lain, boleh bagi saya e-mail untuk saya e-mailkan softcopy Home Binder 2014. =)

 photo footer.png

28 comments:

  1. Salaam Fizah,

    Wah, terima kasih atas hadiah yang bakal dihantar :) Tak sangka kita mempunyai idea yang sama. Terharu....

    Tak sabar nak terima hard copy Home Binder 2014 by SusunAturSioca :)

    Salaam Ukhwah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salaam izmin =)

      sama wavelenth ekk...hihi...insyaaAllah akan diprint dan pos dlm minggu ni jugak...=)

      Delete
  2. argghhh...bestnya. pulaktu siap dgn model2 cilik tu....guna fungsi tu...semoga bermanfaat...apa nak jadi dgn rumah sy pulak....???

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh tu dear...pelan2 kayuh...kumpul idea dulu nnti tinggal nak apply jek...caiyokkk!!! =)

      Delete
  3. dah agak dah...idea saya langsung x bernas......
    nak tinggalkan email kat sini boleh.....hehehehhe
    me.ronazil.ab@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh dear..nnti iols emel pada kamu berlapan ok..=)

      Delete
  4. kat mana nak dapatkan rak buku tu?berkenanlah...

    ReplyDelete
  5. sy peminat setia susunatursioca..!! salute to u fizah !! ;-) ;-) ;-)

    ReplyDelete
  6. saya peminat setia susunatursioca !!! :-) ;-) ;-) salute to u fizah !!

    ReplyDelete
  7. Fizah, klu letak benda berat, bo thn x rak ni sbb dia xguna sesiku L kt bhgn bawah tu?

    saya tmasuk jgk ke dpt softcopy tu, erkkk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti plak berat blh tampung oleh rak ni nabilah ..mmg pakai 3 skru je...nak letak apa tu? Kalau buku2 frame gmbr sume tu takde masalah rasanya...nabilah ada teka kan? Haaa termasuklah tu...bg emel ok :)

      Delete
    2. ingat nak letak bekas tepung hr2. tp tgok saiz mcm xmuat je, bekas tu 11cm diameternya. yg ni 9 je kan, hee

      mekasih ye, nak bagi hadiah kt saya, islamorangputih@gmail.com

      Delete
    3. haahla takut tak muat tu..kena diy pakai kayu pallete atau kayu biasa org buat shelf tu gamaknya =)

      ok, nti iols emel ok...=)

      Delete
  8. wow..sangat nice.. letak frame gambar anak2 pun cun kan... idea..idea... hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah cun sgt tu pasal mmg tujuan asal ledge ni utk buh picture =)

      Delete
  9. cantiknyer fizah... suka sangat....

    ReplyDelete
  10. Fizah, sy ada teka jugak walaupun xdpt hope dpt bg softcopy kt sy..

    sitinorsarah@gmail.com

    TQ hehehe

    ReplyDelete
  11. Fizah, sy ada teka jugak walaupun xdpt hope dpt bg softcopy kt sy..

    sitinorsarah@gmail.com

    TQ hehehe

    ReplyDelete
  12. Aww comelnye muka kat print screen tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...comel sgt...gewammm kitewww ;D

      Delete
  13. aaaaaaaa just read this entry & feel sooooo honored :p

    U ni ada tangan hikmah tau. Anything u touched, mesti menjadik! btw, berkenan betul dengan sofa bed u tu. Tak pernah jumpa pun kat Giant. Tempting!

    ReplyDelete
  14. kat mane beli sofabed tu?soo bekenan...ke ikea mari dear?hihi

    ReplyDelete

Terima kasih di atas semua komen-komen yang diberikan. Kehadiran anda semua di sini sangat-sangat saya hargai. Saya akan cuba yang terbaik untuk membalas dan meraikan setiap kunjungan anda, dan mohon maaf sekiranya ada sebarang kekurangan ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...