Monday, March 10, 2014

28 Ruang Membaca Di Bilik Keluarga

Assalamualaikum wbt,

Terima kasih kepada semua pembaca yang telah membuat percubaan meneka fungsi ruang di ENTRI INI. Comel-comel sungguh jawapan korang...=)

Memang ruang ni boleh dibuat banyak perkara. Dan jawapan tu semua memang ada terlintas di fikiran saya untuk dilaksanakan. Walau bagaimanapun, satu jawapan paling tepat telah diberikan oleh saudari Izmin, siap ada link contoh gambar untuk menjelaskan jawapan tu. Kesungguhan yang sungguh mengharukan hati saya...;')


Jadi, apa sebenarnya yang telah saya buat pada ruang dinding yang kosong ni?

20121231_143820

It is a book ledge!

Ni PICTURE ledge sebenarnya yang dibeli dari Ikea, dengan harga RM39 seketul, tetapi ditukar fungsinya kepada BOOK ledge.

Letakkan buku-buku untuk bacaan anak-anak.




Baca-baca di atas sofa bed yang disediakan...

Sebenarnya, kalau terlajak kreatip boleh buat sendiri book ledge ni guna kayu pallete je tapi saya betul tak menyabar nak siapkan ruang ni...tak sempat nak cari kayu pallete segala, nak cat pulak, nak trim pulak kayu tu supaya tak ada selumbar nanti...eh, banyak pulak kerjaannya...beli jelah senang...!

^____^

Entri sempoi je...

Izmin boleh bagi saya nama, alamat, no fon dan e-mail sesegera mungkin ok. =) Kepada 8 peneka yang lain, boleh bagi saya e-mail untuk saya e-mailkan softcopy Home Binder 2014. =)

 photo footer.png

28 comments:

Izmin Khairol Asni said...

Salaam Fizah,

Wah, terima kasih atas hadiah yang bakal dihantar :) Tak sangka kita mempunyai idea yang sama. Terharu....

Tak sabar nak terima hard copy Home Binder 2014 by SusunAturSioca :)

Salaam Ukhwah

fazianbatrisyia said...

argghhh...bestnya. pulaktu siap dgn model2 cilik tu....guna fungsi tu...semoga bermanfaat...apa nak jadi dgn rumah sy pulak....???

me.ronazil.ab said...

dah agak dah...idea saya langsung x bernas......
nak tinggalkan email kat sini boleh.....hehehehhe
me.ronazil.ab@gmail.com

E-ta said...

kat mana nak dapatkan rak buku tu?berkenanlah...

Fizah said...

Salaam izmin =)

sama wavelenth ekk...hihi...insyaaAllah akan diprint dan pos dlm minggu ni jugak...=)

Fizah said...

blh tu dear...pelan2 kayuh...kumpul idea dulu nnti tinggal nak apply jek...caiyokkk!!! =)

Fizah said...

blh dear..nnti iols emel pada kamu berlapan ok..=)

Fizah said...

ikea mari dear =)

fyz aziz said...

sy peminat setia susunatursioca..!! salute to u fizah !! ;-) ;-) ;-)

fyz aziz said...

saya peminat setia susunatursioca !!! :-) ;-) ;-) salute to u fizah !!

Fizah said...

timaceh dear fyz aziz.. =)

Tautan Hati NabilaHasyim said...

Fizah, klu letak benda berat, bo thn x rak ni sbb dia xguna sesiku L kt bhgn bawah tu?

saya tmasuk jgk ke dpt softcopy tu, erkkk?

Fizah said...

*wavelength

Fizah said...

Tak pasti plak berat blh tampung oleh rak ni nabilah ..mmg pakai 3 skru je...nak letak apa tu? Kalau buku2 frame gmbr sume tu takde masalah rasanya...nabilah ada teka kan? Haaa termasuklah tu...bg emel ok :)

Tautan Hati NabilaHasyim said...

ingat nak letak bekas tepung hr2. tp tgok saiz mcm xmuat je, bekas tu 11cm diameternya. yg ni 9 je kan, hee

mekasih ye, nak bagi hadiah kt saya, islamorangputih@gmail.com

Fizah said...

haahla takut tak muat tu..kena diy pakai kayu pallete atau kayu biasa org buat shelf tu gamaknya =)

ok, nti iols emel ok...=)

MamaDaniel said...

wow..sangat nice.. letak frame gambar anak2 pun cun kan... idea..idea... hihihi..

Fizah said...

haah cun sgt tu pasal mmg tujuan asal ledge ni utk buh picture =)

suri said...

cantiknyer fizah... suka sangat....

Fizah said...

Timaceh dear suri :)

siti norsarah Aminuddin said...

Fizah, sy ada teka jugak walaupun xdpt hope dpt bg softcopy kt sy..

sitinorsarah@gmail.com

TQ hehehe

siti norsarah Aminuddin said...

Fizah, sy ada teka jugak walaupun xdpt hope dpt bg softcopy kt sy..

sitinorsarah@gmail.com

TQ hehehe

Fizah said...

voleyyyy...da send =)

nurin khairi said...

Aww comelnye muka kat print screen tu..

Fizah said...

hehehe...comel sgt...gewammm kitewww ;D

Xeea said...

aaaaaaaa just read this entry & feel sooooo honored :p

U ni ada tangan hikmah tau. Anything u touched, mesti menjadik! btw, berkenan betul dengan sofa bed u tu. Tak pernah jumpa pun kat Giant. Tempting!

suria ruhaiza mansor said...

kat mane beli sofabed tu?soo bekenan...ke ikea mari dear?hihi

Fizah said...

kat giant sis..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...