Friday, October 25, 2013

22 Sudut Membaca Di Bilik Anak Kecil

Assalamualaikum wbt,

Weehoo...entri santai di bening Jumaat yang indahhh...:)

Dalam bilik anak saya ni, memang saya sengaja letakkan kerusi dan meja kecil untuk diorang sekali sekala bersantai baca buku kat sini. Adalah sense of belonging diorang sikit kat bilik ni...

Meja merah tu beli kat Tesco {tak silap saya dalam RM 17 sebijik} dan kerusi hijau dan kuning tu dari Ikea {RM17 jugak rasanya...tak ingat pulak}
  
Ada waktu hujung-hujung minggu, diorang spent masa diorang kat sini...

Kakak-kakak membaca buku...

Si kecik tu tengah buat apa tu...haaaa...

Gotchaaa!! 
My little hero, Ahmad Zuhair...seluar-entah-ke-mana ;p


Banyak lagi sebenarnya boleh dibuat dengan sudut ni tapi since my girls belum menetap sepenuhnya di bilik ni, jadi ada baiknya saya biar ruang ni begini saja dulu. 

Kalau ikut hati memang nak cari wall deco art, gantung rak buku, pasang lampu membaca yang cute, cat stripes dan cemacam lagi...tapi semua tu kita masuk dalam never-ending-to-do-list dulu laa yerp? Emak banyak lagi tugasan nak ngadap...ngehngeh ;)

Ok tu je nak cerita...santai je kan? ;)

Selamat berhujung minggu! 

p/s Kalau ada sesape nak kemas bilik anak-anak, boleh kongsikan di SINI nanti yek! ;););)

 photo footer.png

22 comments:

Mama Lynd said...

Anak kamu sangat somel.
Rambut panjang mngurai rasa macam nak ngorat.

Anyway,
idea meja tu bagus jugak.
Dok pikir barang Ikea ajo..
padahal kat tesco Rm 19.90 je meja tu kan?

Hais.. idea meronta2 minta dimuntahkan..

MamaDaniel said...

never-ending-to-do-list yang never ending have to do.. hahaha..
nice kids room.. :D ai like.. kalau la anak2 aii boleh buat cenggini..hihi... :D

Lilynn Wifey Sham said...

wieee.. comel tau kalerfull cam tu fiza.. very ceria!! kita kena terap byk kaler utk rangsang minda anak kan?.. 1 more thing.. yg murah pun kalau kena gaya susun, ohwsem sweet!! cantik even belum berdeko bagai lg.. gud job!! :)...

cik hani said...

sukanya dengan almari putih pink tu

Fieda Eryda said...

cutenya tikar bear tu..beli kt mana :)

Mama Rocky! said...

yuhu...sodap mata, kemas jer bilik ni..anak-anak pun gumbira dengan aktivitinya..

UMIE SUE said...

su pun ade meja tu dapat rm10..kerusi je tak berapa sesuai su salah beli.nanti nak cari untuk si comel su tu..suke lah su tgok almari baju anak akak tuuu

Maimun Razali said...

cantik..nampak kemas dan teratur je sis.......

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Ahmad Zuhair!!! Kenapa mata awak bulat? Haha comey la mata awak..meh kawan dgn aunty meh... ;)

Fizah said...

hehe..cpt mamalynd..muntahkan semua idea tu atas kanvas blog yg putih ni...;))

Fizah said...

ahaaa simple je ni mamaD..less is more :)

Fizah said...

itulah..bab rega ni mmg kena pandai pilih dan survey..klu kena gaya dpt jimat byk kannnn :)

Fizah said...

sy pun suka cik hani..hihi

Fizah said...

tq dear..nilai mari tu..:)

Fizah said...

lega bila da kemas..budak2 nk lepak sini pun dah takd masalah :))

Fizah said...

wahh rm10? murahhh...save bajet :)

Fizah said...

tq dear :)

Fizah said...

eheh aunty..maceh aunty..if you think i'm cute you should see my mom...HAHAHA ;D

Hayatie Hashim said...

Anak2 dara tu dah tidur bilik sendiri ke?

Fizah said...

mana maunyaaa...;p

Sariza said...

salam. sis, murahnye meja pink tu? kat tesco mana sis bli tu?

Fizah said...

salam..tesco cheng sariza =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...