Friday, October 6, 2017

0 Bila dah lama tak update blog.

Assalamualaikum wbt,

Rasa janggal nak menulis balik tu memanglah ada.

Suami selalu kata: "Update jelah apa-apapun. Bukak komputer tu, taip je..."

Saya: "Kalaulah semudah itu..."

Saya sejenis {trend orang cakap sejenis ek sekarang} yang perlukan sekitar seminggu untuk siapkan satu entri. Macam tulis jurnal dah kaedahnya. Kalau jurnal, kena ada introduction, methodolgy, results and discussion, conclusion, references bagai..blog pun kena ada flow cerita juga. Tak adalah spesifik macam jurnal tapi kenalah ada juga.

Flow ni macam keywordlah dalam menulis {sama je baik blog, jurnal, tesis, buku dan lain-lain}. Pastu format lagi satu hal. Mana nak huruf besar, mana nak bold, mana nak italic. Tak masuk lagi bab gambar. Nak edit, nak resize, nak letak watermark...ehhh, tak adanya 'main taip' je...#whysocomplicated #isitnormal #adoii


Tu tak masuk bab kekangan masa lagi. Sekarang ni banyak masa digunakan untuk anak-anak. Anak pun dah masuk 4 {alhamdulillah}. Kakak-kakak abang semua dah masuk sekolah. Bila masuk sekolah faham-faham jelah. Asyik terkejar-kejar tiap hari {entah apa nak kejar pun taktahulah}.

Sistem sekolah sekarang kan makin complicated. Soalan exam je macam nak gi perang dah rasa. Sebab tu, "when in doubt, choose the kids, there will be plenty of time to choose work, later". Walau sesibuk manapun, urusan anak-anak kena nombor satu.


Sentiasa kena choose wisely. Kids grow up very fast. Sayang kalau masa yang singkat tu tak terisi dengan memori yang indah untuk dikenang.

Walau bagaimanapun, bukanlah nak janjikan bulan dan bintang, tapi saya akan usahakan juga untuk terus berkongsi cerita susunatur kat sini {insyaAllah}. Mana-mana baik tu ambillah, yang tak baik tu tegur-tegur ya.

Sehingga berjumpa lagi!

#rinduampasuma
#jomsusunaturbaliklaweii
#pimanasumanii
#helloanybodyhomee
#adakerjalain
#tapilayanblogdulu
#sejenisterapi
#metime
#semangat2018
#serusemangatampa
#semangatsusunatur
#demamhashtag
#rajinampabaca;)
#soapalagi?

 photo footer.png

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...