Wednesday, June 26, 2013

26 Pengumuman Dan Perkongsian Rasa Gembira

Assalamualaikum wbt semua...

Perkara 1:
Buat semua peserta Giveaway "Jom Menang Set Bekas Ikea!"...harap dapat cek balik syarat-syarat penyertaan ya...sebab saya rasa ada yang belum tepek banner ataupun buat entri...kalau cuma masukkan link blog belum cukup syarat ya dearie semua...=)

Perkara 2:
Ada satu Giveaway menarik dari blog Hidupku Rumahku Terurus yang wajar anda sertai...jom kita! Saya pun harap ada masa nak join...gambar dah ada tapi karangan belum buat. Harap MamaLynd sabar menunggu...;)


Klik SINI untuk join!

Perkara 3:
Juga nak TERIMA KASIH kepada MamaLynd pasal hadiah buku Mudahnya Mengemas Rumah dah sampai ke rumah...ops, sebenarnya lama dah sampai tapi baru nak kecoh...;p


Perkara 4:
Saya berasa GEMBIRA kerana setiap hari buka blog, akan ada cerita susunatur dari kawan-kawan...taktau nak cerita cemane gembira saya tu...:')

Perkara 5:
Walaupun begitu, keterbatasan waktu menyebabkan saya tak dapat up banyak entri untuk menyertai anda...gambar ada tapi nak menulis betul-betul perlukan masa. 

Taip satu hal, formatting satu hal, nak semak 2-3 kali sebelum publish satu hal. Satu entri memang menjalani proses yang lama sebelum saya boleh publish

Harap gambar di bawah dapat menjelaskan mengapa waktu yang saya ada untuk perkongsian susunatur sangat terbatas (setakat ini).


Perkara 6:
Okey, dah nak sampai klimaks dah ni...tapi sebelum tu nak kongsi pasal hobi saya...guna baucar buku ni...harganya dekat RM90, memang TAKla nak beli sendiri...sebenarnya nak cari buku lain tapi akhirnya ditakdirkan beli buku ni jugak sebab satu lagi kedai buku takmo terima baucar saya yang tiada cop universiti. Ok, tu panjang ceritanya...


Perkara 7:
Dan lastly, hari Sabtu yang lepas...do you know who knock my door and gave me sweet words and made my day - and my stomach full of butterflies

Mungkin ada yang perasan kalau baca komen-komen di entri saya yang INI.

Pagi tu, saya bukak emel dan perati ada satu komen yang...oh my! Is this for real

Bila baca tu rasa macam kalau ada orang toreh pun tak keluar darah ni...hehehe...

What news has someone given you lately that made you so happy?
Kemuncak kegembiraan itu ialah...


Nak kena framekan ke ni...orang besar, dikenali ramai, having a BIG number of fans...the sweetie jen from iheartorganizing datang blog humble ambe dan komen yang . . . . . . sweeeetttt? ;p

I am so...so...soooooo HAPPY! =D

Jen idokle datang tiba-tiba ke sini, saya yang selalu menyibuk kat blog dia...tapi dia buat kunjungan balas ke sini itu yang membuatkan saya terharu dalam kegembiraan...tskkk...tskkk.. ;')

Sekian melaporkan.

p/s Selain sibuk dengan study, saya sedikit stress dengan Streamyx yang amat dahsyat prestasinya akhir-akhir ini...dan saya juga tengah spring cleaning rumah saya...will have much-much MORE updates on organizing after this...so stay tuned, my all LOVES! =)

 photo footer.png

26 comments:

  1. Makcik suka item No 6... Nak jugak..!!!!

    Dan item no 7 buat muka makcik "Kebas" walaupun dah tau citer ni.. Heeeeee... Semuanya makcik suka..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku tu mcm buku mudahnya mengemas rumah...banyakkk gmbr dan kalerful! mesti beli!

      Delete
  2. wahhhhhhhhhhhhh!! jen datang...jelesnye kak
    su tak pernah komen blog dia.
    takul tersasul bahasa jawa kat dia kang..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...redahh aje su..dia tak paham, dia google! ;D

      Delete
  3. Wow.. perkara 7 tu yang paling best. Memang admire sangat dengan Jen ni...

    ReplyDelete
  4. OMG!!! I yang teruja hokey tgk komen dr JEN Iheartorganizing tu..hikhik..
    btw, i'm your new reader =)

    berjinak2 untuk join geng susunatur jugak.uwaaaaaaaaa ( dlm mimpi je selalu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...jom2 realitikan mimpimu itu! =D

      Delete
  5. Wahhh bestnye jen datang melawatttt...nadt pun xsempat2 nk buat post pasal sunsunatur ni sbb memg akan ambik masa yg lama utk formatting, edit, cek 4 5 kali sebelum publish..sgt mengambil masa.byk da idea n gambar da snap cuma nk post je x dan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi seb baik minat kan nadt? ;)

      Delete
  6. assalamualaikum!

    bestnye fiza! ada pelawat celebrities..wow.. hii.. kalau saya pun hati berbunga sampai seminggu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam zura!

      ini berbunga sebulan ni..hihi

      Delete
  7. Hi...buku tu (perkara no 6) menarik la tgk..content buku tu dame dgn mudahnya mengemas rmh jg ka?
    Suka baca stp entri yg Fizah bt. Bg smngt nak kemas rmh. Tp cuma dpt full time kmas weekend jewww :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lbh kurang sama dgn buku mengemas rumah tp lg byk content dan yg best dia hardcover! =)

      Delete
  8. im happy for u too, Fizah!
    Siap ada tetamu dari jauh lagi tue... :)

    ReplyDelete
  9. ohmaiiiiiiiii I L.O.V.E JEN!!

    ReplyDelete
  10. wah-wah-wah dah jadi famous amos ni. ihiks. tahniah dear.
    entry ni membuat hati aku pun jadi kembang bertaman-taman walhal xde kena mengena pun. bahahaa...
    wah Lynd buat GA ke, harussss... pssst! ada pasal kemas2 juga ek. waaaa...
    aku alih perabot lagi, muahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. meng-alih lagi kamu cha? yeahhhhh ... you go girl! tema hari raya pulok...ke guanee...;p

      Delete
  11. waaaaa tabik r sama ini sifu fizah....
    uruskan family n study....
    dirikuyg full time study ni pun kelautttttttttt
    rajin bebeno kak fizah kita ni
    mcm mane awok manage masa awak ni...kongsi r sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jadual tp idok ikut sgt kdg2..mcm skrg tgh serabut jgk dgn umah..igt nk setelkan spring cleaning sblm masuk ramadan..in shaa Allah will share some day psl jadual..ala dik, akk biasa jgk ke lauttt tp kat blog kita citer yg elok2 je la..ye tak? ;p

      Delete
    2. tq...menanti perkongsian dari akak kita ni ek.....wahhhhhhh tak sabo....akak awak kn follower 1st saya...tp tgk2 dh takde nape nye? sodih makcik =(

      Delete
  12. Haaaa mmg betul tak salah lagi lah saya "jumpa" akak first time kat iheart tu...ooo rajin menyibuk kat situ rupenye..hehe..ni orang panggil "sibuk berbaloi nih.." hehe

    ReplyDelete
  13. wah..menarik buku tu
    blh kemas umah dgn cara paling efektif


    follower ke 141..jemput singgah ke blog Yumida & follow back klo sudi
    http://umikasum.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih di atas semua komen-komen yang diberikan. Kehadiran anda semua di sini sangat-sangat saya hargai. Saya akan cuba yang terbaik untuk membalas dan meraikan setiap kunjungan anda, dan mohon maaf sekiranya ada sebarang kekurangan ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...