Thursday, January 31, 2019

10 {Sticky Post} Cabaran Bulan Jan 2019 :: SOHO

Assalamualaikum wbt/Hi,

Cabaran Bulanan yang pertama untuk tahun 2019 ni akan dimulakan dengan RUANG KERJA/BELAJAR atau SOHO {small office home office} kerana kalau dapur tu 'jantung' rumah, SOHO ni pula master mindnya iaitu 'otak'. ^^

Ruang ni basically berfungsi sebagai ONE-STOP-CENTRE untuk storan segala macam berkaitan kerja atau belajar seperti buku/alat tulis/album gambar/komputer/printer/etc.

OBJEKTIF yang ingin dicapai dalam Cabaran Bulanan ni ialah:

1. Melancarkan kerja-kerja planning untuk urusan-urusan rumah {seperti susun atur/membersih/mengemas/membasuh/memasak/merancang belanjawan/etc}.

2. Menaikkan semangat membaca dengan sistem susun atur buku yang efektif.

3. Memudahkan kerja-kerja perniagaan bagi working-at-home-mom, supaya lebih teratur dan mudah dikawal-selia.

4. Melancarkan urusan persekolahan atau homeschooling bagi ibu-ibu yang mempunyai anak-anak bersekolah {7-12 tahun}.

5. Membantu anak-anak berdisiplin dalam menjaga barangan mereka.

6. Memudahkan para isteri nak jawab bila suami tanya, "yangg, ni kat mana...?" ^^

7. Menjimatkan masa mencari dokumen penting untuk diselamatkan sekiranya berlaku sesuatu yang tak diingini.

Ruang ini kalau takde sistem susun atur yang efektif, maka akan mudah dilanda 'taufan' ;P So, kita akan fikir bersama-sama cara terbaik mengatasinya ya! ^^


CARA MENYERTAI {blog}:
1. Buat entri susun atur ruang SOHO di blog anda.
2. Masukkan entri tersebut dengan menekan butang 'Add Your Link' di bawah.
3. Pilih fb dan masukkan url (url entri}, caption {tajuk entri}, dan e-mail.
4. Pilih gambar thumbnail yang ingin dipaparkan.
5. Klik I agree dan Save.
6. Done!

CARA MENYERTAI {fb/ig}:
1. Upload cerita susun atur ruang SOHO di fb/ig atau fb group.
2. Letakkan hashtag  #CabaranJan2019SiocaKemasSOHO dalam sharing anda.
2. Done!

TARIKH TUTUP:
31 Jan 2019

HADIAH:
1 unit baru DYMO Label Maker 😍
...dan hadiah-hadiah saguhati yang berkaitan ruang SOHO 😍

#bolehhantarentrilama
#bolehhantarbanyakentri

So, apa tunggu lagi? Jom-jommm-jommmm mengemassss...!! 💪💪😍

Inlinkz Link Party


 photo footer.png

10 comments:

ejulz said...

terbaek :)

Dilah said...

Dah lama tak join cabaran kat sini.. kalau sempat nak juga join nanti..

Wan Syahida said...

menarik ni...

bondalesungpipit said...


اَلْحَمْدُ لِلَّهِ
done join

Hidayah Mosni said...

Insha allah kalo sempat nak join la��

Fizah said...

Jom3 semua 🤗🤗

Riyan Laiyan said...

Assalamualaikum..

Salam ukwah dari saya untuk anda..

Jom follow blog saya iya seo dan

saya sudah follow blog anda #760

Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..

Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..

Komen yang baik2 sahaja ye..

Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

Terima kasih sekali lagi..ya

NabilaHasyim CUCKOO said...

Huaaa dh hbs dh khatam..💪

Akhirnya dh Feb 2020. Cepatnya masa berlalu..😥

Acuyuhan said...

Hi menarik ini :) bw here done follow, follow me back.. thanks
http://acuyuhan.blogspot.com/

Fizah said...

Kan nabila 😭😭

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...