Friday, March 15, 2013

5 {Sticky Post Giveaway} - Susun & Kemas Baju Anak-anak



Salam semua . . .

Anda pernah mengalami pagi yang sukar terutama bagi mereka yang ada anak-anak yang perlu dihantar ke Taska/Tadika dan masih perlu bekalkan baju? Kadangkala terkocoh-kocoh siapkan segala sampai ada yang tertinggal, ada baju yang salah pasangnya dan sebagainya . . .?

Let's settled those problems!..


For me, cara saya susun baju kids dalam drawer ikut kitaran/cycle each single day. Starts from baju pagi, baju tengahari, baju petang dan baju malam.

Kali ni, I story about baju Adni dan Alya je ok! Baju Ahmad Zuhair di drawer yang lain. Untuk kakak, drawer atas, adik drawer bawah. Lepas buat sorting baju hari tu, banyak rupanya baju yang dah kecik dan tak pakai lagi masih tersimpan dalam drawer-drawer ni.

So, ibu keluarkan semua baju tu macam gambar ketiga kat atas, dan put in a box. Belum decide nak donates atau nak simpan for next baby . . . (WAH!! Next baby? kikiki . . .)

Ok, back to the story, untuk hantar ke Taska, baju tengahari dan petang dibekalkan. Pagi diorang ada uniform sendiri macam kat bawah ni,...warna hijau terang.


Diorang tu test baju je dulu . . . tu yang Alya ada baju lain kat dalam. Masa ni first time dapat uniform.

Sebelum ni, drawer ni saya susun lebih kurang macam ni jugak cuma kali ni terasa lebih kemas sebab dah sort out banyak baju tak pakai . . .

So, it's your turn now to share your way to tackled the kid's closet problem! ...and, win this adorable super-awesome cute storage that you can use for your kid's room!


There is no complicated requirement to join this giveaway. 

You just need to share with us how you organize your kid's attire closet. Perhaps there are tips or tricks you may want to share with us! 

Make a simple entry about this (even you can just post a photo (yep! only one photo!) that describes all the way you do this) and link to here. I will select one winner (maybe more and more prizes too!!), based on the presentation and . . . uh, what else, eh? Ah, just do it girls . . . you don't want to miss those cute storage, don't you? ;)














5 comments:

  1. rajin laa ibu Fizah nih buat contest. anyway, hadiah mu da sampai smlm.tp aku tade umah plak. esok laa p pjbt pos p amek..thanks anyway!!!
    pasal susun baju budak2 nih, same laa. cuma at the moment, aku tak larat nk ke bilik wardrobe diorang...lepas2 lipat, letak dalam bakul bahagi 4 partition, 2abg n 2adik.1Bahagian baju biasa, 1bhgn baju tido. and hanya aku je yg tahu nk bekalkan baju ape utk diorang ke sekolah..sebab kalo Abi die laa yg tolong susun kompem baju abg yg kecik(sepatutnya tuh da jadi baju Nuha) di masukkan ke dalam beg abg..haaiisshh~!!takkan laa tak perasan si abg da lame tak pakai baju tuh...:P~

    ReplyDelete
  2. @Fatima Saiful take kira tu entri ko le tu? kikiki buhlaa gambar take..

    ReplyDelete
  3. @Mama Lynd ko jgn mengade..ko wajib!..kikiki

    ReplyDelete
  4. Mrs.aisheiteru
    April 11, 2013 at 8:57 AM

    Boleh lagi ke nak sertai contest ni. hehe.

    ReplyDelete

Terima kasih di atas semua komen-komen yang diberikan. Kehadiran anda semua di sini sangat-sangat saya hargai. Saya akan cuba yang terbaik untuk membalas dan meraikan setiap kunjungan anda, dan mohon maaf sekiranya ada sebarang kekurangan ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...